Door het uitwisselen van verhalen begrijp je elkaar beter. Waarom doen mensen wat ze doen? Dat intrigeert mij.

En dus stel ik vragen, en probeer ik écht te luisteren. Vanuit nieuwsgierigheid, maar ook omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen. Mensen vertrouwen me veel toe, en daar ga ik zorgvuldig mee om.

 

Over Marlies

Na mijn studie journalistiek werkte ik voor omroepen als BNNVARA, AVROTROS en Omroep Gelderland, onder meer als presentator. Huwelijken voltrekken zie ik als een cadeautje. Het vertrouwen dat ik krijg van de bruidsparen en al die liefde op zo’n dag, wat een feestje.

Ik volgde opleidingen bij onder meer Great Communicators en de Media Academie.
Ik ben positief ingesteld, nuchter en vind humor belangrijk. In het bos kom ik tot rust.

Over Marlies

Verhalen
die raken

Op mijn elfde schreef ik een brief aan de burgemeester. Ik wilde dat er een verkeersbord zou komen voor overstekende eenden. Hij nodigde me uit voor een gesprek en mijn idee werd opgepakt door de lokale krant.

Het verkeersbord kwam er niet, maar ik kon wel voelen dat ik de macht had om iets teweeg te brengen. Ik moest enkel nog leren hoe ik écht impact kon maken. Daarmee is het zaadje geplant van dat wat ik nu het liefste doe; verhalen delen die mensen raken.

“Het is onvoorstelbaar dat iemand met zoveel rust tegelijk zoveel daadkracht in zich heeft. Zonder te donderjagen, maar met journalistieke precisie en nieuwsgierigheid vind ik Marlies een verademing om mee te werken.”

Barbara de Baare
Filmmaker